کد مطلب: 204040
واردات کالا از عربستان ممنوع شد
تاریخ انتشار : 1394/10/19 11:04:32
نمایش : 1650
هيات وزيران، ورود کالاهاي توليد عربستان يا از مبدا اين کشور را از کليه مبادي ورود کالا به کشور از جمله مناطق آزاد و ويژه اقتصادي ممنوع اعلام و مصوب کرده که سفر عمره هم همچون قبل و تا اطلاع بعدي متوقف مي‌ماند.
به گزارش پايگاه خبري تحليلي پيرغار، هيات دولت صبح پنجشنبه جلسه‌اي فوق‌العاده به رياست حسن روحاني تشکيل داد و گذشته از بررسي برنامه ششم توسعه، تصميم گرفت که واردات کالا از عربستان را متوقف کند. آمار گمرک نشان مي‌دهد که در هشت ماه نخست امسال اقلام وارداتي ايران از عربستان ١٥٣ هزار تن کالا به ارزش ٤٠ ميليون و ٢٤٩ هزار و ٤٨٩ دلار بوده است.

 براساس همين آمار، ميزان صادرات ايران به عربستان ٢٧١ هزار و ٢١٣ تن کالا و به ارزش ١٣٢ ميليون و ٢٢٩ هزار و ٦١١ دلار بوده است. ايران به عربستان محصولاتي چون فولاد به ارزش ٩٥ ميليون دلار، زعفران به ارزش 7/5ميليون دلار، پسته به ارزش 6/3ميليون دلار، انواع کشمش، انگور، انواع فرش و کف پوش و سيمان صادر مي‌کند. در سوي مقابل اما بيشترين رقم واردات از عربستان مربوط به قوطي و در آلومينيومي براي توليد نوشابه با رقم 17/7 ميليون دلار است.

برآوردهاي آماري گمرک نشان مي‌دهد که ميزان صادرات ايران به عربستان در ١٠ ماهه نخست سال پيش مقداري بهبود پيدا کرده و به 110/4 ميليون دلار رسيده بوده است. در مقابل عربستان تنها حدود 39/5ميليون دلار کالا به ايران وارد کرده بود. اين گزارش نشان مي‌دهد که در ١٠ماه نخست سال پيش، تراز مثبت تجاري ايران با عربستان به مراتب افزايش يافته و به بيش از ٧٠ ميليون دلار رسيده بود.

 

کدام کشور زيان مي‌دهد

اين آمار به خوبي نشان مي‌دهد که قطع روابط تجاري عربستان با ايران بيش از آنکه ايران را متضرر کند، خود اين کشور را با زيان مواجه خواهد کرد. واقعيت اين است که به‌دليل مکمل نبودن اقتصاد ايران با کشورهايي چون عربستان، سودان، بحرين و جيبوتي، زيان بزرگ اقتصادي و تجاري ناشي از قطع روابط سياسي و اقتصادي با آن کشورها به ايران وارد نمي‌شود. بيش از آنکه ايران از قطع روابط ضرر کند عربستان به‌دليل کاهش درآمد از محل سفر حجاج ايراني زيان خواهد ديد. مجله فوربس در مورد همين موضوع اعلام کرده که قطع رابطه سياسي عربستان با ايران بر اساس منطق انجام نشده است و خسارت‌هاي غيرقابل جبراني براي اين کشور به همراه دارد. فوربس درآخرين شماره خود به قطع رابطه ايران و عربستان اشاره کرده و نوشته است که اين مساله بيشتر به ضرر عربستان است تا ايران. اين نشريه ميزان خسارت عربستان از توقف اعزام حجاج ايراني را سه ميليارد دلار تخمين زده است. براساس اين گزارش حدود ٦٠٠ هزار ايراني هرسال به حج مي‌روند و اگر بحران روابط منجر به قطع سفر حجاج ايراني به عربستان شود، رياض ممکن است سه ميليارد دلار ضرر ببيند.

از سوي ديگر فارين پاليسي، مجله سياست خارجي امريکايي نوشته که سال ٢٠١٦ سال رويارويي ايران و عربستان به عنوان قدرت‌هاي منطقه است. عربستان خود را رهبر ائتلاف‌هاي مختلف در مقابله با ايران شيعي مي‌خواند اما به خوبي مي‌داند حتي ميان گروه‌هاي اهل سنت هم به‌طور قاطع پذيرفته شده نيست. بنابراين تلاش خواهد کرد در جبهه‌هاي ديگر به ويژه در جنگ نفتي ايران را زمينگير کند. عربستان و ايران سال‌هاست در منطقه و به شکل نيابتي با يکديگر درگير هستند و عربستان قصد دارد با افزايش هزينه اين جنگ نيابتي نه تنها ايران که روسيه را هم وادار به عقب‌نشيني کند.

 

عربستان در ايران مالک کدام کالاهاست

سرمايه‌داران سعودي در ايران چه توليد و توزيع مي‌کنند؟ در پاسخ به اين پرسش بايد گفت که نوشيدني «راني» با سرمايه «عادل العوجان» سرمايه‌دار قدرتمند سعودي توليد مي‌شود که سود خالص ۲۰ ميليون دلاري در جيب اين سرمايه‌دار سعودي وارد مي‌کند. روغن و کره با برندهاي «بهار» و «لادن» و «نسترن» با سرمايه «سليمان بن عبدل قادر المهيدب»، يکي از نزديکان شاهزاده‌هاي عربستان توليد مي‌شود. اين تاجر ۸۰ درصد سهام صنايع غذايي بهشهر را از سال ۱۳۸۳ در اختيار دارد، هر سال ۱۷۰ ميليون دلار سود خالص به جيب اين سرمايه‌دار سعودي واريز مي‌شود. مواد غذايي با برند «صافولا» چون روغن‌هاي خوراکي، کره مارگارين و شکر مستقيم با سرمايه خاندان سلطنتي سعودي و دولت عربستان توليد مي‌شود و ۱۵ درصد از بازار صنايع غذايي ايران را در اختيار دارد. سهام اين برند تا ١٣ درصد در بورس ايران افت کرده بود؛ هرچند که اين افت نتوانسته بود شاخص کل بورس ايران را تحت تاثر قرار دهد و اين شاخص در روز افت صافولا باز هم رشد کرده بود. هر نوع سس با برند «گلوريا» با سرمايه «مجلي احمد بامجلي» از سرمايه‌‌داران سعودي و از وابستگان خاندان آل‌سعود توليد و به ايران وارد مي‌شود.

منبع:پايگاه اطلاع‌رساني رياست جمهوري

 
 
 
ارسال کننده
ایمیل
متن
 
شهرستان فارسان در یک نگاه
شهرستان فارسان در يک نگاه

خبرنگار افتخاري
خبرنگار افتخاري

آخرین اخبار
اوقات شرعی
google-site-verification: google054e38c35cf8130e.html google-site-verification=sPj_hjYMRDoKJmOQLGUNeid6DIg-zSG0-75uW2xncr8 google-site-verification: google054e38c35cf8130e.html